Pienistä, kevyistä ja helposti mukana kulkevista matkapuhelimesta on tullut entistä tärkeämpi työkalu ihmisille. Nykyään puhelimia käytetäänkin paljon muuhunkin kuin vain puheluiden soittamiseen ja viestintään. Sillä voi hoitaa pankkiasioinnit, ja erilaisten sovellusten avulla voi esimerkiksi opiskella, lukea e-kirjoja, kuntoilla, kuunnella musiikkia jne. Kun puhelin hajoaa, tuntuu kuin kaikki tärkeät asiat ovat puhelimessa ja ilman sitä on hankala hoitaa asioita. Tällöin puhelimen tulee olla korjattavissa mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Mutta entä, jos vakuutus ei katakaan rikki mennyttä puhelinta? Rikkoutuneen puhelimen kohdalla omat korjausyritykset usein vain pahentavat tilannetta. Puhelimen hajotessa sinun tuleekin luottaa asiantuntijan tietoihin ja taitoihin. Apua on onneksi helposti saatavilla.
Puhelimen takuuaika ja huoltopalvelut
EU-maissa on lakisääteinen kahden vuoden takuuaika, joka “kattaa kaikki viat, joiden voidaan olettaa olevan olemassa toimitushetkellä ja jotka havaitaan kahden vuoden kuluessa”. Lisätietoja EU:n lakisääteisestä takuusta saat tämän linkin kautta. EU:n lakisääteinen takuu kannattaa muistaa etenkin tilanteissa, jossa vakuutus ei korvaa. EU:n takuun lisäksi erilaisia matkapuhelinten huoltopalveluja on runsaasti saatavilla. Moni huoltoyritys korjaa puhelimesi odotellessasi, ja tämän lisäksi puhelimen voi lähettää postitse johonkin huoltoliikkeeseen. Puhelin kannattaa aina viedä sellaiseen huoltoliikkeeseen, jolla on puhelimenvalmistajasi valtuutus korjata juuri sinun matkapuhelimesi. Merkkihuolto kannattaa, sillä tällöin korjauksissa käytetään valmistajien alkuperäisosia, minkä ansiosta valmistajan tarjoama takuu pysyy voimassa. Esimerkiksi Mobylife on kaikkien suurimpien matkapuhelinvalmistajien valtuuttama yritys, joten yritys kykenee korjaamaan monenmerkkiset puhelimet luotettavasti.
Lopuksi
Kun puhelimesi hajoaa, sinun kannattaa ensin selvittää, voitko itse korjata vian. Voit tehdä vianmäärityksen helposti kotisohvalta. Mikäli omat konstit eivät riitä, puhelin tulisi aina viedä valtuutettuun merkkihuoltoon. Vuonna 2019 huolletuimpien matkapuhelinten kärkipäässä oli kahdeksan eri iPhone-mallia, joiden lisäksi sieltä löytyivät OnePlus, Huawei Honor sekä Samsung Galaxy S-sarjan puhelimia. Useimmiten huoltoliike saa korjattua puhelimesi ongelman odotellessasi, mutta voit myös joutua jättämään puhelimesi huoltoliikkeeseen korjaukseen. Monet isommat huoltoliikkeet tarjoavat mahdollisuuden seurata huollon tilaa omilla kotisivuillaan. Tämä on hyödyllistä, sillä näin saat tietää, milloin saat puhelimen takaisin käyttöösi. Ihmiset valitettavan usein uskovat, ettei viallista puhelinta kannata korjata. Korjaaminen on kuitenkin järkevää, koska näin laitteen elinikää on mahdollista lisätä varsin kustannustehokkaasti.